top of page
  • Skribentens bildSunnenytt

Ballongsmäll, Bäst i Test, utställare och massor av festligheter - Premiär för Sunneyran lördag 8 j


Lördag 8 juli är det premiär för föreningen Företagarna Sunnes nya satsning - Sunneyran. En dag fylld av aktiviteter för alla åldrar runt om i centrala Sunne. På kvällen blir det mat, underhållning och dans på Kolsnäs. För initiativet står Företagarna Sunne med Linda Isaksson och Hanna Jonsson som starka drivkrafter.


Att få centrumkärnan i Sunne att leva upp emellanåt är ingen ny företeelse för Linda Isaksson. Förra sommaren jobbade hon med ’Sagolika Sommar’ och ordnade allsång och uppträdande på Teatertorget. 2013-2014 ordnade hon SunneTåget som innebar att ett tåg med resenärer från Kil och Karlstad kom till Sunne 10 gånger om året för shopping och fika. 2007-2009 ordnades en insamling för att bygga en lekpark i centrum där Linda arrangerade en CatWalk för att dra in pengar till projektet.


Sedan mars är Linda ny ordförande i Företagarna Sunne, ett uppdrag som mestadels innebär medlemsmöten och företagsträffar. Men här har hon också möjlighet att lyfta medlemsföretagen genom att skapa event, som till exempel Bygg-, hantverk och servicerundan för byggföretagen den 29 april. Ett lyckat event med 44 olika företag som anslöt sig och var med under dagen.


Rallysträcka på Colin’s Crest

När det blev klart att European Rally Championship ska köra tävlingar i Värmland andra helgen i juli, föddes idén om att skapa en folkfest som komplement till tävlingarna i skogen. Hanna Jonsson och Linda spånade idéer och landade till slut i en folkfest med aktiviteter på flertalet platser runt om i centrala Sunne som avslutas med underhållning och mat på Kolsnäs på kvällen.


Shoppingdag med aktiviteter

Just nu pågår arbetet med förberedelserna för fullt. På Teatertorget planeras för modevisning, utmanande tävlingar i ’Bäst i Test’ med Sunneprofiler, visning av rallybil från stall Solberg med mera. På innergården vid Saffran & Vitlök blir det försäljning av lokalproducerat, både mat och hantverk. En del av Långgatan stängs av för cykelaktiviteter, försäljning och föreningsaktiviteter. Mejeriängen blir barnens yta men bland annat hinderbanor, mekanisk tjur och räddningstjänsten som visar sina blåljus-fordon samt har brandövningar.EPA- och A-traktorutställning

Linda och Hanna bjuder in Sunnes alla motorungdomar och deras fordon till en utställning på Nytorget, med efterföljande runda där pensionärer kommer att erbjudas att åka med. Tanken är att skapa ett positivt generationsutbyte dem emellan.

SunneTåget gör comeback


SunneTåget gör comeback

Den 12 mars 2013 anlände SunneTåget för första gången på järnvägsstationen i Sunne. Det blev en lyckad satsning och ett återkommande inslag under några år. Idén till ett återtåg har alltid funnits och många har också efterfrågat det. Lördag 8 juli blir det alltså av då ett tåg är bokat från Karlstad. Att åka med är som tidigare gratis och först till kvarn. Nytt är att återresan inte är spikad utan resenärerna kan välja vilken avgång de tycker passar dem bäst. Ett sätt att kunna utforska Sunne lite mer, kanske till och med ta in på något av våra hotell och åka hem dagen därpå.Tanken med tåget är att få nya köpare och besökare till Sunne, både för den aktuella dagen men också till flera tillfällen, att de uppskattar Sunne och vill återkomma. Diskussionen om fler tillfällen är igång.


Johan Östling och Götz Kalas underhåller


Underhållning som passar de flesta, ja det hoppas Linda och Hanna i alla fall att det ska bli när både mångsysslaren Johan Östling och partybandet Götz Kalas entrar scenen. Först ut under kvällen är Johan som håller låda när maten serveras. Du kan köpa entré med eller utan sommarbuffé. Inom kort släpps biljetterna på Tickster.se, håll utkik efter mer info. Passa på att köpa dina biljetter tidigt till ett bättre pris! Alla sittplatser är under tak.


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page